Dăncilă nu o susţine pe Kovesi pentru şefia Parchetului European: A fost revocată de Guvernul pe care îl conduc

Viorica Dăncilă

Premierul Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul nu o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru preluarea şefiei Parchetului European, relatează EuropaFM.

„E foarte bine că doamna Kovesi este aici. E foarte bine că a fost invitată, dar eu am spus şi repet acest lucru. Opinia mea personală e că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru va fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că e oportună o susţinere”, a declarat Viorica Dăncilă, la recepţia de ziua naţională a Franţei, eveniment la care ia parte şi Kovesi.

„Fiecare avem dreptul la opinie, dacă aceste opinii sunt divergente, acest lucru nu este neobişnuit. De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede pentru o funcţie nu trebuie să aibă semne de întrebare şi nu mă refer aici doar la doamna Kovesi, ci la oricine ar vrea asta. Ştiţi foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată de un ministru care făcea parte din Guvernul pe care îl conduc şi susţin ceea ce am susţinut şi atunci”, a adăugat premierul.

Declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi la postul de procuror-şef european, francezul Jean-Francois Bohnert va fi numit la şefia Parchetului financiar european. În consecinţă, Kovesi rămâne singură în cursa pentru funcţia pe care şi-o doreşte.

Având însă în vedere numirea francezului la şefia Parchetului Financiar European, teoretic, problema se simplifică pentru Kovesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă.

Doar teoretic nu şi practic, căci procedurile interne ale Consiliului sunt ceva mai complicate decât cele ale Parlamentului European. Serviciul juridic al instituţiei poate fi cel care obligă statele membre să introducă în cursă un alt candidat. Acela va trebui audiat de o echipă de specialişti, înainte ca statele membre să treacă la votul politic, relatează RFI.ro

Ultimile știri

ULTIMELE ARTICOLE FACEBOOK

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Please refer to our Error Message Reference.

Urmați-ne

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

Latest Posts