Primaria Capitalei sfideaza instantele: Companiile declarate ilegale au primit bugete de circa 1 miliard de lei, si cu voturile PMP

Foto Facebook Traian Basescu Gabriela Firea

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat, miercuri, bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totala se ridica la aproximativ 1 miliard de lei. Reamintim ca deciziile de infiintare a acestor companii au fost declarate ilegale de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB s-au aflat 19 proiecte care prevad aprobarea bugetelor pentru 19 Companii Municipale, dintre care 18 au primit votul consilierilor, la limita de 28 de voturi “pentru”. Bugetul celor 18 companii se ridica la aproximativ 1 miliard de lei.

PMP, partidul fostului primar general si presedinte al Romaniei Traian Basescu, a votat cot la cot cu PSD, permitand adoptarea bugetelor, informeaza consilierul USR Ana Ciceala.

“Domnii Militaru, Ionescu si Florescu. 3 din 4 de la PMP! Cum comentati, domnule Traian Basescu? Mai sustineti cumva ca PMP face opozitie in Consiliul General? Fara votul fiecaruia din cei trei consilieri generali PMP aceste bugete suplimentare praduitoare NU ar fi fost adoptate. 200 milioane de euro banii bucurestenilor, care se vor duce pe apa sambetei sifonatoare a PSD-ALDE-PMP!”, a scris aceasta pe Facebook.

Infiintarea Companiilor Municipale a fost anulata de catre Curtea de Apel Bucuresti anul trecut.

Mai mult, Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate ilegal, se arata intr-un comunicat al USR Bucuresti.

Citeste si: Companiile Gabrielei Firea raman desfiintate! Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea de revizuire facuta de Consiliul General.

“USR Bucuresti a obtinut inca o victorie in instanta in dosarele privind infiintarea companiilor municipale. Ieri (marti), Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate cu incalcarea legii. In luna noiembrie a anului trecut, instanta a constatat ca aceste companii au fost infiintate cu incalcarea legii pentru ca hotararile de Consiliu au fost votate cu majoritate simpla (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), in loc sa fie luate cu majoritate de doua treimi, asa cum ar fi trebuit”, se arata intr-un comunicat transmis, marti, de USR Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in ciuda faptului ca decizia a fost definitiva, Gabriela Firea ar fi cautat diverse artificii juridice “in speranta ca ar putea anula aceasta decizie”.

De asemenea, Roxana Wring sustine ca in cazul in care aceste companii ar fi desfiintate de catre PMB, Gabriela Firea ar recunoaste ca au fost infiintate ilegal.

“Gabriela Firea tot spera sa gaseasca o solutie juridica pentru a nu desfiinta companiile. Pentru ca daca le-ar desfiinta, ar recunoaste de fapt ca a gresit de la bun inceput. Si daca a gresit, atunci ar trebui sa raspunda pentru cele 600 de milioane de lei cat a costat aceasta eroare.

Nu setea de dreptate o macina pe Gabriela Firea, ci teama ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa vina cu bani de-acasa pentru a acoperi aceasta pierdere colosala pe care a produs-o municipalitatii”, a declarat Roxana Wring.

Ultimile știri

ULTIMELE ARTICOLE FACEBOOK

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Please refer to our Error Message Reference.

Urmați-ne

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

Latest Posts